Mensendieck gymnastik (fortsat)

Der kræves ingen særlige forudsætninger. Tværtimod bevirker den individuelle undervisningsform med enetimer eller små hold, at der tages vide hensyn til den enkeltes behov og formåen – og det gør også Mensendieck-gymnastik til et godt valg for en række specialgrupper.
Det gælder for eksempel mennesker med belastningssygdomme, herunder leddegigt og slidgigt, hvor den naturlige degenerationsproces hjælpes godt på vej af dårlige arbejds- og hvilestillinger. Mensendieck kan også sætte ind over for og lindre lidelser som skoliose, hvor rygmusklerne gennemtrænes, så de kan bære og støtte rygsøjlen. Det samme gælder kyfoseringer af rygsøjlens øverste del, hvor Mensendieckøvelser kan forebygge sammenfald.
Den voksende gruppe af voksne og børn med "museskader" kan gennem Mensendieck indlære arbejdsstillinger, som hindre skaderne i at blive kroniske. Gymnastikken er også særligt velegnet til mennesker med smerter i skulder-nakke-arm området, rygproblemer og hovedpine. Endelig er Mensendieck den ideelle gymnastik før og efter fødsel.
Besøg Dansk Mensendieck® Forbund og Skole på
www.mensendieck.dk

Forrige...